some button

מומלץ לקרוא גם...

  • שתלים דנטליים

    שתלים דנטליים נותנים את המענה המושלם למקרים בהם אתם סובלים...

    לפרטים נוספים >>
    feat_img
  • ציפוי למינייט

    חיוך יפה גורם לנו לחייך יותר, על זה סביר מאד...

    לפרטים נוספים >>
    feat_img
  • פלטה שקופה

    כולם אוהבים קיצורי דרך, בואו נשים את האמת על השולחן....

    לפרטים נוספים >>
    feat_img
  • עקירת שן בינה כלואה

    אחד המצבים הפחות נעימים והמרתיעים שיכולים לקרות, הוא מצב שבו...

    לפרטים נוספים >>
    feat_img

מהם הסינוסים?

רגע לפני שאנחנו צוללים ומסבירים לכם על פרוצדורת הרמת הסינוס שאתם הולכים לקראתה, חשוב שנבין קודם מהם הסינוסים – הסינוסים הם חללים הממקומים בתוך עצמות הפנים שלנו, כאשר שניים מתוכם נמצאים מעל הלסת העליונה ומתחברים אל חלל האף באמצעות פתחים צרים משני הצדדים שלו.

נשמע לכם קצת סינית? בהמשך הקריאה אנחנו מבטיחים שהדברים ילכו ויהיו ברורים יותר, עד שתקבלו את התמונה המלאה.

אז מהו ניתוח הרמת סינוס?

ניתוח הרמת סינוס, או בשמו המקצועי הרשמי – 'Sinus Lift' הוא תהליך כירורגי שהמטרה שלו היא לייצר תוספת עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה ובאזור השיניים הטוחנות שלנו, על מנת להכין אותנו לקראת התהליך של הנחת שתל דנטלי.

אם נחשוב רגע קדימה, סביר מאד להניח שכולנו נזדקק להשתלת שיניים בשלב כזה או אחר בחיינו, ואנחנו צריכים לשמוח ולהודות על האפשרויות האינסופיות והמהפכניות שהטכנולוגיה הרפואית, והטכנולוגיה בכלל פתחו בעבורנו.

בזכות תהליך השתלת השיניים פורץ הדרך, אנו יכולים לזכות בחיוך מושלם גם במצבים לא נעימים כמו במקרה של אובדן שיניים, מכל סיבה שתהיה (מצב בריאותי לא טוב, מקרה של תאונת דרכים, מחלת חניכיים או כל סיבה אחרת). היופי בתהליך הזה הוא שבזכותו לא תצטרכו לחשוב על האופציה של שיניים תותבות, שידועות בתור אלמנט פחות אסתטי, נוח וייצוגי, ורובינו הגדול היינו מאד רוצים להימנע משימוש בו.

אז במקרה בו הבנו והפנמו שאנחנו צריכים לעבור השתלת שיניים, נגיע לקראת התהליך, וחלקנו נגלה, למרבה התסכול, שאותו האזור בעצם הלסת שבו אנו רוצים להכניס את השתל הדנטלי, לא מספיק לאורך השתל הרצוי, ושככל הנראה ולשתל לא תהיה אחיזה מספיק טובה בעצם לאורך זמן, ובדיוק בשלב הזה יש צורך בתהליך הרמת סינוס, שיאפשר מעין הגבהה מלאכותית של העצם, מה שאמור להתבצע באמצעות החדרה של תחליף עצם באזור שבו יהיה השתל העתידי שלכם.

מתי תצטרכו ניתוח הרמת סינוס?

הסינוס הוא חלל אוויר שנמצא בחלק האחורי של הלסת העליונה שלנו ומשתייך למערכת האף והנשימה. הסינוס מחובר אל האף שלנו בחלקו הקדמי העליון באמצעות פתח שמאפשר לניקוז של נוזלים מתוך הסינוס אל האף, וגם מאפשר את דרכו אל מחוץ לגוף שלנו.

במקרים בהם הסינוס נחסם עקב פוליפ, דלקת, נפיחות או גורמים נוספים אחרים, יכולה להיווצר דלקת של רירית הסינוס, מה שכולנו מכירים בשם המפורסם – סינוסיטיס.

עם השנים ועם הגיל, הסינוס מתרחב ומתפשט על חשבון עצם הלסת שלנו, ומתקרב יותר ויותר לחלל הפה. התהליך הזה מקטין את המרווח הזמין לביצוע השתלים באזור  שנמצא מתחת לסינוס.

עוד תהליך שקורה לנו ועשוי להוביל גם הוא לצורך בשתלים הוא מקרה של אובדן שיניים בחלק האחורי של הלסת העליונה שלנו.
מה מתרחש עם השנים כשמתמודדים עם אובדן שיניים?

אחרי שעוקרים לנו שן באזור האחורי של הלסת העליונה, קורה תהליך הדרגתי של ספיגת עצם הרכס בלסת שלנו. בזמן שהתהליך הזה קורה, ובגלל ריבוי הנשימות שלנו לאורך השנים, הלסת נוטה להרחיב את חלל הסינוס שלנו. תופעות כאלו שקורות עם הזמן, מובילות למצב של היעדרות העצם הזמינה להשתלות שיניים, מה שמחייב את המטופל לשקם את הפה שלו עם תותבת נשלפת, ובהקדם האפשרי.

דלקות חניכיים הן הסיבה מספר 1 לאובדן שיניים

אנחנו לא בטוחים שידעתם, אבל ברוב המקרים אובדן שיניים קורה כתוצאה מהידרדרות של מחלת חניכיים, המחלה היא זאת שמביאה לאובדן השיניים ולאובדן העצם שתמכה בהן. ללא שיניים, העצם נספגת אז עולה הצורך בהשתלה שתהיה תחליף לעצם ולטיפול.

אם להגיד את האמת, חיפוש סיבות לבעיות זה לא הדבר שהכי משנה לנו ברגעים כאלה, אלא מה שחשוב יותר הם הסיכונים שכרוכים במצב כזה. מה שקריטי שתדעו הוא שככל שחולף זמן רב יותר ממצב אובדן השיניים, כך נאבד יותר עצם ונעלה את הסיכוי לצורך בניתוח הרמת סינוס.

מהי הרמת סינוס סגורה?

הרמת סינוס סגורה נחשבת לשיטה קלה ומתונה יותר מהשיטה הקלאסית ששמעתם עליה, והיא גם פחות פולשנית. ניתוח כזה לרוב יוצע למטופלים שמצבם מוגדר כקל יותר, וכי יהיה להם מחסור יחסית קטן בעצם, כזה שמגיע לגודל של עד כשני מילימטרים. בהרמת סינוס סגורה מייצרים פתח קטן באותו המקום שבו ישנה שן חסרה, ודרכו מכניסים את תחליף העצם לתוך הסינוס.

הדבר הטוב בתהליך הזה הוא שבמקרים רבים אפשר יהיה להשתמש בפתח הזה כדי להניח את השתל ישירות ובזמן אמת, ובכך לחסוך ביקור נוסף, הוצאות נוספות וגם זמן המתנה ממושך ומעיק.

ומהי הרמת סינוס פתוחה?

הרמת סינוס פתוחה הוא תהליך מורכב יותר מהרמת סינוס סגורה. אותו כבר מבצעים במקרים בהם מטופלים סובלים ממחסור משמעותי וגדול בעצם. דרך השיטה הזו מבצעים פתח בצד החיצוני של הלסת העליונה, כדי לאפשר גישה אל הסינוס. אחרי שבוצע הפתח, הרופא ישתמש בו כדי להחדיר דרכו תחליף עצם מלאכותי אל הסינוס.

השלב הבא בתהליך הוא להמתין בסבלנות. הזמן יאפשר לגוף שלנו לייצר תאי עצם חדשים וככה יתאפשר להחליף את העצם המלאכותית. אותו תהליך המתנה נקרא בשפה המקצועית "קליטת עצם", וברגע שהוא מסתיים לאחר מספר חודשים, אפשר יהיה להתקדם אל שלב ההשתלות הדנטליות.

איך צריך להתכונן לקראת ניתוח הרמת סינוס?

אלו הדברים שתצטרכו לעשות לקראת הניתוח המדובר:

– צילום פנורמי של חלל הפה שלכם

– צילום CBCT של הלסת העליונה

– פירוט וסיכום המצב הרפואי שלכם על ידי רופא המשפחה, כולל תרופות אשר אתם נוטלים באופן קבוע.

– הסרת אבנית אצל השיננית כ-3 שבועות לפני הניתוח, כדי להקטין את הסיכוי לזיהום אחרי הרמת סינוס.

– לפני הניתוח עצמו חשוב לא לאכול ארוחה גדולה וכבדה מדי.

כמה זמן נמשך הניתוח ואיך נזהרים אחרי שעוברים אותו?

ניתוח הרמת סינוס נמשך באזור השעה עד שעה וחצי. בדיוק כמו בכל פעילות כירורגית פולשנית אחרת, חשוב שתימנעו מפעילות גופנית מוגברת בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח. בכל זאת, צריך לנוח ולהרגיע את הגוף מה"חוויה". גם טיסות יורדות מהפרק בשלושה שבועות שאחרי הניתוח, ואין להפעיל לחץ אוויר על מערות האף בשום צורה – תנו לאף שלכם מנוחה.

מהן תופעות הלוואי שחשוב שנכיר מראש?

תופעות הלוואי הנפוצות אחרי ניתוח הרמת סינוס לרוב יהיו: נפיחויות ובצקות מתחת לעיניים, שככל הנראה ילוו אתכם לכמה ימים טובים. בנוסף, דימומים מהאף ומהפה קורים מדי פעם, ובמקרים יותר נדירים יופיע שטף דם תת עורי. אתם יכולים לנשום לרווחה, כאבים חזקים או קריטיים הם לרוב נדירים ולא קורים, ומי מכם שיקבלו תרופות שלאחר הטיפול, ככל הנראה לא ירגישו בתופעות הלוואי או במידה מאד מועטה.

איך מתאוששים מהניתוח ומתופעות הלוואי?

תופעות הלוואי מהניתוח חולפות לרוב בטווח של כשבוע עד 10 ימים מיום ניתוח הרמת הסינוס.

ההתאוששות מהתהליך יכולה להיות כרוכה בכאבים, רמת הכאב משתנה כמובן בין אדם לאדם, כשיש כאלו שלא יסבלו בכלל ויש כאלו שירגישו לא במיטבם. לכאן או לכאן, רצוי מאד להתייעץ עם רופא על משככי כאבים למשך תקופת ההחלמה שלאחר הניתוח.

הנחיות ליום שלאחר הניתוח – במהלך ה-24 שעות הראשונות יש לאכול מזון רך בלבד ויש להימנע משתיה ומאכלים חמים. שימו לב שגם צחצוח שיניים באזור הניתוח היא פעולה שחשוב להימנע ממנה, וכמו כן נסו להימנע גם משיעול או התעטשות, או שתעשו אותם בפה פתוח, יש תרופות שעוזרות למנוע אותם.

איך מתבצע הניתוח?

את הניתוח מבצעים לרוב בהרדמה מקומית, כך שבמהלך הניתוח עצמו אתם לא אמורים להרגיש כאב.

מהם הסיבוכים האפשריים?

אף אחד מאיתנו לא אוהב לדבר או לחשוב על סיבוכים אפשריים, אנחנו מעדיפים לחשוב שלנו זה לא יקרה, אבל אם נהיה שניה אחראיים תמיד חשוב להכיר ולדעת את כל המצבים אליהם אנחנו יכולים להיקלע ולדעת איך ניתן לפעול.

הסיבוך הנפוץ בעקבות ניתוח הרמת סינוס הוא מצב של התפתחות "סינוסיטיס אקוטית" מספר ימים או שבועות לאחרי הניתוח עצמו. התופעה הזו מלווה בחום, בלחץ במערות האף ובתחושה כללית לא נעימה.

הדרך להתמודד עם המצב תהיה באמצעות טיפול אנטיביוטי, ואם אתם מרגישים עדיין לא בשיא שלכם, יהיה צורך בהתייעצות עם רופא אף אוזן וגרון מומחה.

יש דרך להימנע מניתוח הרמת סינוס?

מצב ריאלי שבו נוכל להימנע מניתוח הרמת סינוס יהיה במקרה שבו לא יתאפשר להחדיר שתלים באזור האחורי של הלסת העליונה. במצב כזה יהיה אפשר לשקול חלופות אחרות לשיקום השיניים וללא כל שימוש בשתלים אחוריים.

אחת החלופות האופציונליות על הפרק יהיו באמצעות נתמך שיניים (או מה שאנחנו מכירים בתור "גשר"). השימוש בנתמך השיניים יהיה במידה וקיימות שיניים אחוריות יציבות או את השיקום הנשלף שמבוסס על תותבת שנתמכת על הרקמה הרכה.

קיימת עוד שיטה חדשה יחסית, כזאת שמאפשרת שיקום של הלסת באמצעות שיקום שיניים קבוע שלא נשלף ומבוסס על השתלת ארבעה שתלים בקדמת הלסת, ככה שחלק מהשתלים יונחו בזווית. השיטה הזו מוכרת גם בשם All on 4 והיא חלופה אשר מעט שנויה במחלוקת.

נסכם ונאמר כי ניתוח הרמת סינוס הפך בשנים האחרונות לפעולה כירורגית מוכרת ושגרתית שמתבצעת לפני התקנה של שתלים במקרים בהם קיים חוסר עצם בלסת העליונה. הניתוח המהפכני הזה מאפשר למטופלים רבים להיפרד מתותבות נשלפות וליהנות מאיכות חיים אמיתית.

doctor

    מקרה חירום? זקוק לטיפול שיניים דחוף?

      השאר פרטים כאן ונחזור אלייך בהקדם