some button

מומלץ לקרוא גם...

  • שתלים דנטליים

    שתלים דנטליים נותנים את המענה המושלם למקרים בהם אתם סובלים...

    לפרטים נוספים >>
    feat_img
  • ציפוי למינייט

    חיוך יפה גורם לנו לחייך יותר, על זה סביר מאד...

    לפרטים נוספים >>
    feat_img
  • פלטה שקופה

    כולם אוהבים קיצורי דרך, בואו נשים את האמת על השולחן....

    לפרטים נוספים >>
    feat_img
  • עקירת שן בינה כלואה

    אחד המצבים הפחות נעימים והמרתיעים שיכולים לקרות, הוא מצב שבו...

    לפרטים נוספים >>
    feat_img

בעיית העששת היא ללא ספק אחת מהבעיות הנפוצות ביותר בקרב מטופלים אשר מגיעים למרפאת שיניים. סתימה לבנה כפי שאנו מכירים אותה, התייחסה בעבר לטיפול במקרים של עששת, או למעשה לטובת "סתימת חורים" בשיניים. תפקידה של סתימה לבנה כיום משמשת בעיקר לטובת שחזור השן שלנו, ומדובר ביצירה פיסולית אסתטית של ממש, אשר עוזרת לשחזר את הצבע והצורה של השן הטבעית שלנו. מטרתו של הרופא היא להגיע למצב בו הוא מבצע את הטיפול בצורה אסתטית ופונקציונלית ככל הניתן.

מהי סתימה לבנה?

סתימה לבנה עברה שינוי במהלך השנים, וכיום מופיעה במגוון תצורות המספקות פתרונות מילוי לצרכים שונים, מה שלא הייתה בהכרח יכולה לעשות בעבר. 'אמגלם' הוא חומר המילוי המוכר והפופולרי אשר נמצא בשימוש כבר למעלה מ-150 שנים, יש בו מספר מגרעות ביניהן מראה אסתטי לא מרשים במיוחד, תכולת כספית רעילה, ובעקבות אלו, נדרשו הרופאים לחפש צורה אחרת של מילוי, ומשם הגיעו לסתימה הלבנה. סתימה לבנה נועדה להחליף את סתימת ה'אמגלם' המסורתית ומשתמשים בה כבר למעלה מ-20 שנים.

ממה מורכבת סתימה לבנה?

מילוי לבן מורכב מרכיבים שונים ביניהם פולימר אורגני אשר נקרא מטקרליט של ביספנול אגליסדיל, וחלקים כמו זכוכית בורוסיליקט של ליתיום, סיליקט אלומיניום וקוורץ. סתימה לבנה, כשמה כן היא – לבנה, וניתנת להדבקה בצורה המיטבית ביותר לשן, כאשר מדביקים אותה בצורה נכונה.

מהם היתרונות של סתימה לבנה?

ישנן סתימות דנטליות שונות, ביניהן סתימות לבנות ואפורות. כמעט כל אדם שתשאלו היום יעדיף סתימה לבנה על פני אפורה, זאת הודות לכך שהיא פחות נראית לעין ולא פוגעת באסתטיקה של הפה.

מהם היתרונות הבולטים של סתימה לבנה:

  • סתימה לבנה לא מכילה כספית.
  • חומר הסתימה הלבנה נדבק לקירות השן ובאמצעות זאת תורם משמעותית לחוזק השיניים.
  • לא תורגש תופעה של "הולכת חשמל" לא נעימה בחלל הפה.
  • אפשר לקבל תוצאה אנטומית טובה ובריאה משמעותית יותר מאשר בסתימת אמלגם (סתימה אפורה).

מה עדיף – סתימה לבנה או סתימה אפורה?

מחקרים שונים ורבים מראים כי אין הבדל באורך חיי הסתימה בהשוואה בין חומר הסתימה האפורה לבין חומר סתימה לבנה, כאשר הסתימות יבוצעו על ידי רופא מקצועי ומיומן. לעניין ניסיון הרופא המטפל יש תפקיד משמעותי בתוצאה, וחשוב מאד כי הרופא יקפיד על ביצוע התהליך על ידי שימוש בעזרים ייחודיים לטיפול בסתימות הלבנות וכך יתאפשר למטופל להנות מסתימה אסתטית, יפה וגם כזאת שתחזיק בפיו במשך שנים רבות ותהיה עמידה ככל הניתן.

מהן ההנחיות אחרי ביצוע סתימה לבנה?

  1. יש להקפיד לא לאכול או לשתות למשך שעה וחצי לאחר ביצוע הסתימה הלבנה, כאשר מים ניתן לשתות באופן רגיל וחופשי ללא שינוי.
  2. רצוי מאד להימנע משתיית משקאות או מאכלים אשר מכילים צבעי מאכל במשך 6 שעות אחרי ביצוע הסתימה, אנו מדברים על משקאות כמו קולה, קפה, תה ועוד.

באילו 3 מקרים עליך לפנות למרפאה אחרי טיפול סתימה לבנה?

  1. במקרה בו קיים כאב משמעותי או כאב אשר נמשך מעבר למספר ימים.
  2. במצב בהם מתעורר כאב חזק עם סגירת הפה או בזמן לעיסה.
  3. במידה וקיימת רגישות לחום או לקור אשר נמשכת או מתגברת בתקופה של מספר שבועות אחרי ביצוע הסתימה.

מהן התופעות הרגילות לאחר טיפול סתימה לבנה?

יתכנו כאבים קלים עד בינוניים כמספר ימים לאחר ביצוע הטיפול. עשויה להופיע רגישות לחום או לקור עד מספר שבועות לאחר ביצוע סתימה לבנה.

מהו קומפוזיט?

קומפוזיט היא למעשה "סתימה לבנה" העשויה משרף מורכב. לרוב משתמשים בחומר זה בתור סתימה אסתטית אשר דומה לצבע של השן המטופלת. עד לתקופה האחרונה, לקומפוזיט לא היו כל התכונות שהיה צריך כנגד חיידקי העעשת, דבר שגרם ליצירה של מעין שכבה חיידקית אשר נצמדה לשטח הפנים של החומר ואשר יכולה לפרק את מבנה השן בקומפוזיט ולהחליש את השחזור לאורך זמן. בימים אלו, ישנם כבר פתרונות של קומפוזיט עמיד יותר נגד חיידקים אשר משפר את תכונותיו.

מהו תהליך ביצוע סתימה לבנה?

השלב הראשון יהיה הכנה של השן לקראת ביצוע הסתימה הלבנה, ובהתאם לזאת ניקוי משטחי השיניים בהם רוצים לבצע את הטיפול תוך הסרת הפלאק במידה ויהיה צורך. בוחרים את הצבע מבין מספר גוונים קיימים, כאשר השיניים לחות ובהתאם להוראות היצרן. לאחר מכן יש להפריד את השיניים באמצעות גומי שיונח מסביב לשן, וזאת על מנת שהעבודה תתבצע בהיקף השן ללא רטיבות או לחות, הלחות ידועה בתור האויב הגדול ביותר של חומרי ההדבקה והקומפוזיט. אותו גומי ישמש גם כן על מנת למרכז את אותו האזור המטופל.

סתימה לבנה תפקידה לשקם חלק מהשן החסרה שלך, שנגרמת כתוצאה מעששת, חבלה, או סחף, ולכן גם חשוב להסיר את רקמות השן אשר ניזוקו או שאינן במצב יציב.

שים לב, במידה ויש לך סתימה קודמת, יהיה צורך להסיר אותה לחלוטין על מנת שתוכל להנות מהמבנה הטבעי שלך. את חומרי המילוי לאחר מכן ידחוס הרופא המטפל בתהליך שנקרא פולימריזציה – דחיסה של מולקולות לשרשרות שהופכות לפולימר. ככל שמבנה השן שלך שלם יותר, וקיים יותר קומפוזיט אשר נמצא איתו במגע, השן שלך תהיה חזקה ויציבה יותר לאורך זמן.

את הדבק הרופא המטפל ידביק לפי הוראות היצרן ובכך מסיימים את תהליך מילוי שכבות הקומפוזיט תוך כדי עיצוב הקווים מול השן הנגדית.

doctor

    מקרה חירום? זקוק לטיפול שיניים דחוף?

      השאר פרטים כאן ונחזור אלייך בהקדם